Sistem saati: Cmt Eyl 04, 2010 11:08 pm

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Konuya cevap yaz  [ 10 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Truva ve ve diğer Klon Kardeşleri İyi ve Kötü tarafları?
İletiTarih: Per Nis 23, 2009 9:42 pm 
1300cc
Kullanıcı avatarı

Motoru: Keeway
Değerli kardeşlerim, uzunca süredir kullanmakta olduğunuz Markaları farklı ama; Teknik anlamda birbirinin aynısı olan motosikletlerinizin iyi ve kötü yanları, sürüş tecrübeleri vb. konularda tafsilatlı bilgi paylaşımının olmadığını değerlendiriyorum.
Bu konuyu neden açtım? Yurdum şartlarında, kullanımı hanelerimize ekstra yük getirmeyecek, parçası bulunabilen, servislerde dilinden anlıyanı olan, az yakıp çok giden, Yolda gittiği yerde dağılmayan, tiril tiril titremeyen, 250 cc.lik Motosiklet ne olmalı? sorusuna cevap ne olabilirin de peşindeyim. Haliyle de sorunun muhatabı; Skygo-Masai Grand Eagle-Fym fy250-Lifan ve 2005 modele kadar olan kanuni seyhan 250, Salcano, benzer daha pek çok marka ve Özellikle de Truva sahibi veya kullanım tecrübesi olan siz kardeşlerim oluyor.

Tecrübe ve bilgilerinizi paylaşarak, cemil cümle Motosiklet'e Gönül vermiş fakire, el uzatmış olacaksınız.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Truva ve ve diğer Klon Kardeşleri İyi ve Kötü tarafları?
İletiTarih: Per Nis 23, 2009 11:10 pm 
1100cc
Kullanıcı avatarı

Motoru: Kawasaki
Modeli: ER-6F
Plaka: 34 GS 6703
Vibrasyon dışında bir sorunum yok. 6000 km yi geçti. sıfır arıza. yağ değiştirme ve fantazilerim dışında km teli koptu, far ampülü ve km göstergesinin ampulu bozuldu. Onlarda toplamda 20 lira bile tutmayan şeyler. Metzeler'ı taktıktan sonra viraj dönüş sorunumda kalmadı. Meğer boşuna ızdırap çekiyormuşum. Vibrasyon olmasaydı hemen al derdim.ama çok önemli bir etken al diyemiyorum. Resmen arka tarafım eridi. 34 beden kot giyerdim. 30 bile oluyor artık :twisted:

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Nis 23, 2009 11:49 pm 
1300cc
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
6000 km yi geçti. sıfır arıza
İlginç!
Alıntı:
km teli koptu
Normal, daha kaliteli bir tel ve Spiralin yağlanması halinde o da olmaz.
Alıntı:
far ampülü ve km göstergesinin ampulu bozuldu.
Basit arıza!
Alıntı:
Metzeler'ı taktıktan sonra viraj dönüş sorunumda kalmadı.
Demek ki kalite, kaliteyi getiriyor.
Alıntı:
Vibrasyon olmasaydı hemen al derdim.ama çok önemli bir etken al diyemiyorum. Resmen arka tarafım eridi. 34 beden kot giyerdim. 30 bile oluyor artık
Spor salonu, ilaç, Perhiz vb.ne gerek kalmadığına göre; Bu bir avantaj mı?

Lejyon kardeş, vibrasyonun başladığı devir aralığı nedir? devamlı olan bir şey olmasa gerek.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Nis 24, 2009 2:04 am 
Administrator
Kullanıcı avatarı

Motoru: Hyosung
Modeli: GV-250
superlight keeway 150 de titreşim vardı. Truvaya geçince birinci viteste daha fazla bir titreşimle karşılaşmıştım. Rahatsız ediciydi. Alışıyorsun elbet tabi :? naparsın. Yüksek süratlerde sl ya da truva titreşim olarak aynı diyebilirim.

Superlightın oturuşu, sürücü ve artçı selesinin rahatlığı truvadan çok çok daha iyiydi. Boyu 1.80 olan birisinin truvada rahat etmesi için artçı selesine oturması lazım. Yoksa cenin pozisyonu fazlaca abartılıyor.

Metali aksamları paslanmaya gayet müsait. Devamlı bakım istiyor. Hız konusunda ise 250 lik ile zorlanmadan düz yolda 100-110 a çıkıyor. kadranda 130 u sonuna dayadığımı biliyorum ama motor yapma kardeş diyor o ayrı tabi. gv 250 likle kalkışta kapıştığınızda 5 sn sonra temiz 10 boy fark yiyorsunuz. Aklıma geldikçe yazarım. Her ne kadar dağınık olsa da..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Nis 24, 2009 8:19 am 
1300cc
Kullanıcı avatarı

KAN Grubu: 0 RH +
Motoru: Jinlun
Modeli: 250 CC
Plaka: karekök 2
superlighttan sonra bildiğiniz gibi, Jinlun 250 ye geçtim. Kıyas bile edemiyorum ikisini. Aldığım kişi, jinlunun bazı yerlerine kaynak ve lastik conta takviyesi yapmış olmasındanmıdır bilmiyorum; 100 km hızla sadece peglerde biraz vibrasyon hissediyorum. Beklentimin üzerinde bir alet.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Nis 24, 2009 9:43 am 
1100cc
Kullanıcı avatarı

Vibrasyon 4000 devire geldiğin anda bariz sarsıcı oluyor. Hatta bir örnekle söyliyelim. Geçen sene şileye doğru giderken en önde yol alıyordum. Bir ara kaptırmışım sanırım. Aynadan yanan far sayısına bakarak arkadaşların peşimden geldiğini düşünüyordum. Bir ara far sayısının baya arttığını farkettim. Ne oluyor diye yavaşlayınca bir-iki arkadaşın olmadığını gördüm :D Ben genelde 90 ı geçmemeye uğraşıyorum. çünkü 90 dan sonra aynanın pek bir fonksiyonu kalmıyor.
Oturuş pozisyonunda Tanzimoya katılıyorum. Ben bunu halletmek için daha kısa amortisörler takmıştım. Oturuş pozisyonu baya bir farketmişti. Şimdi lastik değişince çamurluk sürttüğünden dolayı eski amortisörlerini geri taktım. Kendimi havada gidiyor gibi hissediyorum.

Eren abi Jinlun un motoru bizimkilerden farklı. Bildiğim kadarı ile titreşimi azaltmak için balansör dedikleri bir şey var.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Nis 24, 2009 9:47 am 
900cc
Kullanıcı avatarı

Motoru: Skygo
Modeli: 250
Plaka: 34 FD 5899
lejyon ile aynı motor bende de var. Ben lejyon'a göre biraz daha uzun yol yapıyorum. Ampüller zaten standart olarak patlıyor :) ama para değil ve ben arka park ile freni led yaptım artık hiç patlamıyor. bunun dışında ilk aylarda vidaları gevşiyordu ama ondan sonra içleri paslanınca artık onlarda gevşemiyor :) vibrasyon için bir devir aralığı yok, marşa basman yetiyor :) vibrasyon yüzünden koruma demiri bağlantısındaki kaynak 2 kere kendi kendine koptu dersem boyutunu anlarsın :) kaynak için oto saniyeye girip max 5 liraya kobalt kaynakla işi çözebiliyorsun. Uzun yol yaptığım ve 100ün altına pek inmediğim için genelde her hafta sonu zinciri sıkmam gerekiyor. Onun dışında maaşallah beton gibi. Kötü tarafı frene bastımmı durmuyor, çizgisine hemen kaybediyor ve arka teker nedense ön tekeri geçmeyi çalışıyor. lejyon'un da dediği gibi ayna fonksiyonu sıfır, aynadan bişey gömek için debriyaja basman gerk, o zaman ayna bi işe yarıyor.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Nis 24, 2009 8:34 pm 
1300cc
Kullanıcı avatarı

Yazılanlardan anlaşıldığı kadarıyla; Bu serinin ana problemi; Vibrasyon ve beraberinde ortaya çıkan olumsuzluklar.
Eren kardeşimin Jinlun'u yapı olark farklı herhalde, balansör var ise; güzel bir ayrıntı.
V twin motorları gündeme mi alsak ne yapsak!
Truva vb. motosikletlerde zannedersem; iki piston aynı anda fakat, farklı iş zamanında aşağı inip yukarı çıkıyor. Karşılklı dengeleme olmayınca da; vibrasyon ortaya çıkıyor. V twinler de piston hareketi mecburen farklı iş zamanı ve anda gerçekleşiyor. Bu da karşılklı olarak piston'ların birbirini balanse etmesini sağlıyor. Titreşim de haliyle az oluyor.
Tek pistonlu ve aynı anda iki pistonun aynı yönde hareket ettiği motorlarda, balansör(Karşıt ağırlık) olmadığı takdirde; Olayın etkisi de sizlerin yaşadıkları oluyor.
Boyun fıtığı nedeniyle motosiklet/bisiklet kullanırken ellerimde başlayan uyuşma bu durumda daha da beter bir hal alacak demektir.
Ne dersiniz? V motorları mı baksak! ;)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Nis 24, 2009 11:03 pm 
1100cc
Kullanıcı avatarı

Abi çinli bakıyorsan bisan-lifan . yok kıyarım paraya diyorsan venox .Yada hiç kasmadan Suzuki intruder 250 :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Nis 25, 2009 1:09 pm 
1300cc
Kullanıcı avatarı

lejyon yazdı:
Abi çinli bakıyorsan bisan-lifan . yok kıyarım paraya diyorsan venox .Yada hiç kasmadan Suzuki intruder 250 :)

Fikrine aynen katılıyorum.

1. Sırada: Suziki İntruder,
2. Sırada: Yamaha Virago,
3. Sırada: Kymco Venox,
4. Sırada: Bisan/Lifan olacak şekilde bir sıralama yaptım kafam da.
İkinci elde fiyatlar, Bisan hariç nerseyse birbirine yakın. Ama delilik yapıp da bir gün Honda Shadow alırsam da şaşmayın :shock:

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz  [ 10 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz